Dekantery

Posiadamy w ofercie wina, które trzeba dekantować. Specjalne naczynie szklane służące do dekantacji wina, inaczej przelewania winnego trunku znad osadu tworzącego się w butelce nazywamy dekanterem. Dobra restauracja musi posiadać dekanter w celu właściwego podania win czerwonych. Chodzi o to, żeby wino miało jak największy kontakt z powietrzem. Szerokie, obszerne dno naczynia rozprowadza wino na większej powierzchni wspomagając jego napowietrzanie. Dekanter ku górze zwęża się w długą szyjkę a sporych wielkości otwór ułatwia przelanie wina z butelki do naczynia. Serwowanie wina za pomocą dekantera ze specjalnym uchwytem przez kelnera w Państwa restauracji będzie szczególnie eleganckie i docenione przez gości. W ramach współpracy zapewniamy bezpłatnie profesjonalny dekanter do wina.

Zapraszamy do skorzystania z bezpłatnej konsultacji, która określi Państwa wymagania.

Skontaktuj się z nami:
tel. 793 919 704
biuro@winadlagastronomii.pl

Copyright ©2020 winadlagastronomii.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację
regulaminu
i polityki prywatności